nieuws

Plus voor derde keer beste in vleeswaren

Vers 2551

Plus voor derde keer beste in vleeswaren
Vleeswarenafdeling Plus Best. Archieffoto: Bert Jansen.

UTRECHT – Plus is voor de derde keer op rij Beste Vleeswarensupermarkt van Nederland geworden.

Dit blijkt uit het onafhankelijke vleeswarenonderzoek van onderzoeksbureau GfK, uitgevoerd in opdracht van Stegeman. Ook in 2017 en 2018 mocht Plus de prijs in ontvangst nemen.

Netheid, kwaliteit en deskundigheid

In het onderzoek is gevraagd naar de mening van consumenten over de vleeswarenafdeling van hun supermarkt. Zij beoordelen onder andere de netheid van de afdeling, de kwaliteit van het assortiment en de deskundigheid van het personeel. Plus laat weten overall de hoogste score te hebben behaald en vooral uit te blinken in de kwaliteit van de producten, de ruime keus en voldoende voorraad.

Verduurzaming bij Plus

Plus grijpt het bericht aan om nieuwe stappen in zijn verduurzaming aan te kondigen. Zo gaat de supermarktketen vanaf volgende week de verpakkingen duurzamer maken. De verpakkingen worden kleiner, waardoor 30 procent minder plastic nodig is. ‘Op jaarbasis scheelt dit 40.000 kilo aan plastic’, aldus de keten. Eerder dit jaar stopte Plus al met het gebruik van de moeilijk te recyclen zwarte kunststof voor de vleeswarenverpakking.

Varkensvleeswaren

Afgelopen week kondigde Plus nog een eigen, gesloten ketensamenwerking aan voor verantwoorder vers varkensvlees en varkensvleeswaren. Dit vlees ligt vanaf medio oktober in de Plus-winkels. Het gaat om een samenwerking tussen de supermarktketen, leverancier Vion en veertien Nederlandse varkenshouders. Volgens Plus zorgt de korte, gesloten keten voor transparantie en krijgt de formule nieuwe mogelijkheden op het gebied van smaak, dierenwelzijn en milieu. Zo willen de partijen de milieu-impact van varkensvlees verlagen.

Reageer op dit artikel