nieuws

Superunie lanceert Melkan kaas

Vers 2966

Superunie lanceert Melkan kaas

BEESD – Superunie breidt het zuivelmerk Melkan uit met kaas. Een deel van het Melkan kaasassortiment is voorzien van het duurzaamheidskeurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Melkan kaas vervangt het Bon Appetit-merk en een groot deel van de private labels van leden van Superunie.

De kaas van Melkan is vanaf deze week verkrijgbaar.  De stap richting het kaasschap sluit volledig aan bij de strategie om van Melkan een sterk zuivelmerk te maken, dat zich in verschillende zuivelcategorieën onderscheidt, aldus Superunie. Naast kaas zijn onder andere (houdbare) melk, karnemelk, yoghurt, vla, kwark, skyr, koffiemelk en boter onderdeel van het Melkan-assortiment.

PlanetProof duurzaamheidsmerk

Een deel van de Goudse 48+ kaas van Melkan is voorzien van het PlanetProof duurzaamheidskeurmerk. Hiermee zijn de leden van Superunie de eersten die Goudse 48+ kaas met het PlanetProof keurmerk verkopen, meldt de inkoopvereniging. De Melkan kaas met het PlanetProof keurmerk stroomt geleidelijk in. Op dit moment zijn de Jonge, Jong Belegen en Belegen Goudse 48+ kaas plakken en stukken al voorzien van het keurmerk. Ook melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla dragen het keurmerk van PlanetProof. Melkan kaas vervangt het Bon Appetit-merk en een groot deel van de private labels van leden van Superunie.

Melkan vernieuwd

Melkan werd eerder dit jaar al vernieuwd. De bij Superunie aangesloten supermarktketens verkopen sinds begin april alle dertien de eerste vernieuwde Melkan-producten die het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ hebben. Dit gaat om melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla. Eerder maakten Superunie-leden Plus en Coop al bekend Planet Proof-zuivel te gaan aanbieden.

 

Reageer op dit artikel