nieuws

NL kwekers verbaasd over import zachtfruit

Vers 3783

NL kwekers verbaasd over import zachtfruit

DOETINCHEM – ‘Op dit moment wordt er helaas nog steeds buitenlands zachtfruit in de supermarkt verkocht. Wij, maar ook onze telers, zijn hier verbaasd over. Het Nederlands zachtfruit is namelijk volop beschikbaar én biedt veel voordelen.’

Dat zeggen de Nederlandse telers van zachtfruit (NFO)  in een gezamenlijke verklaring .  De vereniging Simply the Bes – een collectief van bijna 50 Nederlandse blauwe bessentelers – sluit zich hierbij aan. ‘Ook is het eten van Hollands zachtfruit een milieubewuste keuze. Omdat de bessen weinig tot geen afstand afleggen, worden de transportkilometers beperkt. En verder steun je natuurlijk de lokale ondernemer door je zachtfruit bij de teler, groenteboer of op de markt te kopen.’

Logosticker

Om voor de consument in één oogopslag duidelijk te maken dat ze blauwe bessen van Nederlandse afkomst eten, maken de telers die zijn aangesloten bij Simply the Bes bij de verkoop van hun verse en verwerkte producten gebruik van een logosticker met Nederlandse vlag.

Zachtfruitdagen

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 organiseren Simply the Bes en NFO ‘de Fruitigste zachtfruitdagen’. Zachtfruittelers stellen tijdens deze dagen hun deuren open voor publiek. Bezoekers krijgen een rondleiding over het bedrijf, kunnen zelf zachtfruit plukken en deelnemen aan georganiseerde activiteiten.

 

Reageer op dit artikel