nieuws

Superunie stopt verkoop 2-sterrenvlees Hamletz

Vers 1960

BEESD – Plus en andere leden van Superunie stoppen met de verkoop van varkensvlees met 2 sterren onder het Hamletz-merk. De verkopen vielen tegen.

Superunie stopt verkoop 2-sterrenvlees Hamletz

Dat meldt Boerderij Vandaag. Plus denkt dat de verkopen tegenvallen door het grote prijsverschil met vlees met 1 ster volgens het Beter Leven-systeem van de Dierenbescherming. Ten opzichte van varkensvlees met drie sterren is het prijsverschil mogelijk juist weer te gering. Hamletz werd onlangs uitgeroepen tot agrarisch ondernemer van het jaar.

Hamletz afkomstig van boerderij in Beerta

Het Hamletz-vlees is afkomstig van de boerderij van Annechien ten Have en haar familie in het Groningse Beerta. Bijna een jaar geleden maakte Plus bekend het vlees te gaan voeren. Bij de lancering stelde Plus ‘alle denkbare kanalen en methoden proberen de toegevoegde waarde van het Hamletz-vlees onder de aandacht van zijn klanten te brengen’.

Albert Heijn juist begonnen met verkoop vlees

Dit heeft echter blijkbaar onvoldoende opgeleverd. Superunie blijft wel in gesprek met Ten Have over een vervolg van de pilot.  Opvallend genoeg is Albert Heijn juist in een aantal winkels begonnen met de verkoop van het Hamletz-varkensvlees. Bij gebleken succes wordt dit uitgebreid naar andere winkels.

Reageer op dit artikel