nieuws

Supers passen allemaal vanillevla aan

Vers 1681

AMSTERDAM – De Nederlandse supermarktsector gaat op grote schaal zijn vanilleproducten aanpassen. De veranderingen zijn het gevolg van een campagne van actiegroep Foodwatch.

Supers passen allemaal vanillevla aan

De Reclame Code Commissie gaf Foodwatch vorige maand gelijk in een klacht tegen Friesland Campina over vanillevla zonder vanille. Naar aanleiding daarvan schreef de actiegroep een groot aantal andere partijen aan die ook producten verkoopt met de naam vanille erop, terwijl het slechts om producten gaat die naar vanille smaken.

Van vanillevla naar vla met vanillesmaak

Volgens Foodwatch gaan Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Arla, Superunie, Plus, Zuivelhoeve, Dirk en Dekamarkt hun vanilleproducten aanpassen. De manier waarop verschilt volgens de actiegroep per aanbieder. Sommige fabrikanten veranderen de naam in ‘vla met vanillesmaak’, anderen gaan vanille toevoegen aan het product.

Hoger beroep ging in mei verloren

Friesland Campina kondigde eind februari al aan de receptuur en de verpakking van zijn Optimel Vanillevla aan te gaan passen. Wel ging de zuivelonderneming in hoger beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie.

Reageer op dit artikel