nieuws

Recall: Hoogvliet-grillworst niet voldoende gaar

Vers 771

ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktketen Hoogvliet haalt uit voorzorg plakjes en stukken grillworst naturel uit de schappen.

Recall: Hoogvliet-grillworst niet voldoende gaar
Bron: Hoogvliet.nl

Door een productiefout is de grillworst mogelijk niet voldoende gegaard, meldt Hoogvliet op zijn website. De recall is ook bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gemeld. Het betreft verpakkingen met houdbaarheidsdatum 19 tot en met 23 juni 2019.

Hoogvliet verwijdert producten uit winkel

‘Met het oog op de veiligheid van onze klanten is daarom uit voorzorg besloten deze producten uit onze winkels te verwijderen’, aldus de keten. Vooral voor ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen kan het eten van de grillworst naturel een gevaar vormen voor de gezondheid. Hoogvliet roept klanten die de grillworst gekocht hebben daarom op deze niet te consumeren. Zij kunnen het product terugbrengen naar de supermarkt en krijgen dan het aankoopbedrag retour.

Drie vlees-recalls

De terugroepactie is de derde vlees-recall van 2019 voor Hoogvliet. Medio april riep de keten een partij carpaccio terug omdat die mogelijk besmet was met de E.coli-bacterie. Eind maart konden klanten terug naar de winkel met hun verse traiteursmaaltijd andijviestamppot, omdat de gehaktbal in de maaltijd mogelijk besmet was met de listeria-bacterie. Ook Jan Linders had last van die bacterie.

Reageer op dit artikel