nieuws

Recall: Jumbo-lamskotelet bevat STEC-bacterie

Vers 1475

VEGHEL – Jumbo haalt per direct Jumbo Chef’s tip lamskotelet uit de schappen. Bij een kwaliteitscontrole is de STEC-bacterie aangetroffen.

Recall: Jumbo-lamskotelet bevat STEC-bacterie

Het gaat om Jumbo Chef’s tip lamskotelet met EAN 232435000XXXX en houdbaarheidsdatum 3-5-2019. De keten uit Veghel vraagt klanten om de lamskotelet niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug, ook zonder aankoopbon.

Colibacterie

Het eten van het vlees kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral bij zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. STEC is een ziekmakende colibacterie, staat op Gezondheidsnet.nl. Vooral runderen en schapen dragen de ‘poepbacterie’ met zich mee. Het risico op besmetting is het grootst bij rundvleesproducten die rauw gegeten worden, zoals tartaar, filet américain en carpaccio.

NVWA

De terugroepactie van Jumbo is ook gemeld aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat niet om de eerste waarschuwing voor voedselinfecties zoals deze met de e-colibacterie dit jaar. Daarnaast waarschuwt de NVWA regelmatig voor producten die allergenen kunnen bevatten die niet op het etiket (ingrediëntendeclaratie) zijn vermeld.

Reageer op dit artikel