nieuws

Marqt krijgt primeur fairtradesinaasappelsap

Vers 1340

Marqt krijgt primeur fairtradesinaasappelsap
Foto: Salverius Fotografie

AMSTERDAM – Supermarktketen Marqt heeft de primeur met een sinaasappelpers die louter fairtrade sinaasappels gebruikt.

Dat meldt de organisatie Max Havelaar op zijn website. ‘Marqt is de de eerste retailer die met de verkoop van vers geperst fairtradesinaasappelsap begint. Smeding is de eerste leverancier die fairtradeperssinaasappelen voor retailpersmachines biedt. In samenwerking met fruitimporteur Jaguar levert Smeding aan eetwinkelketen Marqt’, aldus Max Havelaar.

Fartradesinaasappelsap sinds vorige week bij Marqt

‘Eerlijke’ sinaasappels liggen al veel langer in supermarkten, maar tot nu toe werden deze niet gebruikt voor het persen van sap in winkels. Sinds vorige week kan dit wel bij vestigingen van de alternatieve supermarktketen Marqt. De sinaasappels zijn geproduceerd onder goede omstandigheden voor mens en milieu.

Marqt heeft inmiddels achttien vestigingen

Marqt beschikt inmiddels over achttien vestigingen. De jongste winkel van de formule werd vorige maand geopend in Heemstede.

Reageer op dit artikel