nieuws

Superunie verduurzaamt zuivel- en kaasschap

Vers 2031

Superunie verduurzaamt zuivel- en kaasschap

BEESD – Superunie-leden zetten een nieuwe stap in duurzaamheid door bij alle dertien aangesloten supermarktformules PlanetProof-producten in het zuivelschap toe te voegen.

De bij Superunie aangesloten supermarktketens verkopen sinds begin april alle dertien de eerste vernieuwde Melkan-producten die het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ hebben. Dit gaat om melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla. Eerder maakten Superunie-leden Plus en Coop al bekend Planet Proof-zuivel te gaan aanbieden.

Ook kaas met keurmerk

De komende maanden breidt het PlanetProof Melkan-assortiment verder uit. Zo zijn de dertien Superunie-leden deze zomer naar eigen zeggen de eersten die PlanetProof Goudse kaas in het schap opnemen. Ook stromen dan meer producten met het duurzaamheidskenmerk in zoals onder andere Melkan vruchtenyoghurt, vla en yoghurtdrinks.

Vernieuwde verpakking

Superunie heeft de introductie van zuivel met het PlanetProof-keurmerk aangegrepen om direct de verpakkingen te vernieuwen. Het nieuwe design laat zien waar Melkan voor staat: ‘lekkere zuivel die met liefde en plezier is gemaakt’, aldus hhet samenwerkingsverband. Ook is in één oogopslag zichtbaar dat de zuivel PlanetProof is. ‘On the way to PlanetProof’ is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk van Stichting Milieukeur voor onder andere zuivel.

Planet Proof

‘On the way to PlanetProof’ is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk van Stichting Milieukeur voor onder andere zuivel. Om het keurmerk te mogen voeren moeten melkveehouders aan hoge eisen voldoen. De PlanetProof-melkveehouders zetten zich extra in voor de natuur, het klimaat en het dierenwelzijn. Zo gaan de koeien regelmatig de weide in en hebben eigen ligbedden en massageborstels in de stallen.

 

Reageer op dit artikel