nieuws

Jumbo neemt gemaks-agf op de schop

Vers 9810

Jumbo neemt gemaks-agf op de schop

VEGHEL – Jumbo neemt de komende weken het gemaksschap op de agf-afdeling op de schop. De supermarktketen introduceert ruim honderd nieuwe producten en lanceert een nieuw schap met fruitsnacks.

Jumbo breidt niet alleen het assortiment uit, maar komt op agf ook met kies & mix op kookgroente waardoor het voor klanten voordeliger wordt om meerdere producten te kopen. Jumbo hoopt met de vernieuwing van het schap het voor consumenten makkelijker te maken iedere dag voldoende groente en fruit te eten.

Kleurrijke buddha bowls en snacksalades

Jumbo legt uit wat er gaat gebeuren. ‘Het salade-aanbod is uitgebreid met onder andere kleurrijke buddha bowls en snacksalades, maar ook met de saladetoppers zoals Biet & Geitenkaas waarmee je gemakkelijk een eigen salade maakt . Met de sous-vide gegaarde asperges en bospeen zet je in een handomdraai perfect gegaarde groente op tafel. Dankzij producten als wortelnoedels, pompoenlasagne en bloemkoolrijst voeg je op een verrassende manier extra groente toe aan de maaltijd’, zo valt te lezen.

Assortiment verse pureersoepen

Kies en mix moet het makkelijker maken om meerdere groenten op tafel te zetten. ‘De snacksalades en eenpersoonsverpakkingen met snackgroente als paprika, bleekselderij en wortel & bloemkool nodigen uit om gezond te snacken. Eind april maken de verse pureersoep Courgette Spinazie en verse sauzen vol groente het vernieuwde agf-gemaksschap compleet.’

Terugdringen gebruik karton

Ook op het gebied van verpakkingen zijn er ontwikkelingen. ‘De kartonnen verpakkingen om de salades zijn vervangen door een bedrukte sluitingsfolie. Door minder plastic te gebruiken is ook de maaltijdsaladeschaal verbeterd. Deze aanpassingen sluiten aan bij Jumbo’s voortdurende focus op het terugdringen van verpakkingsmateriaal. Met de aanpassingen bespaart Jumbo maar liefst 175.000 kilo karton.’

Eerste Fruit Snacking-schap bij Jumbo

Tenslotte claimt Jumbo ook nog een primeur. ‘ Jumbo lanceert als eerste supermarkt in Nederland een ‘Fruit Snacking’ schap. Hier vind je verantwoordere alternatieven voor snoepgoed. De vegan fruit gums, fruit strips en fruit chips zijn volledig op basis van gedroogd fruit en bevatten geen geur- en kleurstoffen of toevoegde suikers.’

Reageer op dit artikel