nieuws

Marleen Kookt breidt uit tot buiten Amsterdam

Vers 1111

Marleen Kookt breidt uit tot buiten Amsterdam
Foto: Diederik van der Laan

HAARLEM – Maaltijdleverancier Marleen Kookt wordt voor het eerst actief buiten Amsterdam. Het bedrijf van Marleen Jansen gaat maaltijden bezorgen in Haarlem, Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen.

Onderscheidend aan de dienst is dat maaltijden worden bezorgd in porseleinen schalen met een opwarminstructie. Dagelijks hebben klanten de keuze uit een aantal maaltijden, vlees/vis, vegetarisch en veganistisch.

Marleen Kookt is een volumemodel

Marleen Jansen gaf in 2016 een interview aan het blad Foodmagazine. Daarin gaf ze het belang van groei al aan. ‘Ons businessmodel is een volumemodel. Bezorging met bakfietsen, porseleinen schalen, een professionele klantenservice. Om dat te realiseren heb je volume nodig. We bereiken nu zo’n driehonderd huishoudens. Amsterdam telt er 400.000. Het zou mooi zijn als we 5 of 10 procent van die huishoudens kunnen bereiken. Daar zit nog een enorme potentie. ‘

Uitbreiding buiten Amsterdam was vraagstuk

Uitbouw van het marktgebied maakte ook deel uit van deze plannen. ‘We denken ook aan uitbreiding buiten Amsterdam, maar hoe en wanneer, dat weten we nog niet. Dat zijn vraagstukken waar we ons wel mee bezighouden.’

Reageer op dit artikel