nieuws

‘Eieren nog nooit zo duur’

Vers 2580

‘Eieren nog nooit zo duur’
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – De prijs van eieren steeg de afgelopen maanden en jaren flink. De prijs die wordt betaald voor een ei was volgens de Consumentenbond nog nooit zo hoog.

De prijs van eieren is de afgelopen 2 jaar met 26 procent gestegen. Vrijeuitloopeieren zijn zelfs 30 procent duurder geworden en bio-eieren werden 16 procent duurder in de afgelopen 2 jaar. Dat meldt De Telegraaf op basis van onderzoek van de Consumentenbond. ‘De eierprijs was nog nooit zo hoog’, aldus de Bond.

Recente prijsverhoging bio

Biologische eieren stegen vooral in de afgelopen tijd hard in prijs. Een doosje met 10 bio-eieren steeg bij Albert Heijn van €3,07 naar €3,67, aldus Ferry Ploeg, onderzoeker van de bond. Andere supermarktketens, zoals Coop, Jan Linders en Poiesz, volgden volgens hem direct de prijsverhoging van de marktleider.

Onderscheiden met eieren

Supermarkten proberen zich volgens Ploeg met eieren te onderscheiden van elkaar. Plus, met een focus op duurzaamheid, verkoopt alleen nog vrijeuitloopeieren en biologische eieren. Andere ketens, zoals Vomar, Lidl en Aldi, proberen zich volgens Ploeg juist te onderscheiden met lage prijzen.

Bruin ei duurder

Bruine eieren zijn bij supermarkten tot wel €0,08 per ei duurder dan witte. Consumenten betalen dat extra bedrag graag omdat ze volgens het Voedinscentrum ten onrechte denken dat bruine eieren gezonder zijn.

 

Reageer op dit artikel