nieuws

Jumbo reageert op agf-offensief Plus

Vers 22448

Jumbo reageert op agf-offensief Plus
Jumbo Foodmarkt tilburg

VEGHEL – Jumbo heeft gereageerd op de prijsverlagingen in agf die Plus afgelopen week doorvoerde. Jumbo belooft altijd de laagste prijs te bieden, ook voor groente en fruit.

De reactie blijkt uit een poster die door Jumbo-ondernemers wordt verspreid via social media:

Het prijsoffensief van Plus in vers (‘Laagblijvers’) van afgelopen donderdag wordt tot op heden op de voet gevolgd door Jumbo, Dirk, Vomar en Dekamarkt, blijkt uit een prijsvergelijking van Superscanner. Alwin van der Velden van Superscanner: ‘Bij de reactie van Jumbo gaat het gemiddeld om zo’n 160 winkels waar de prijsverlagingen van Plus gevolgd worden. Jumbo, Dirk en Vomar lijken op de meeste producten Plus qua prijs te matchen. Bij Albert Heijn zien we nog geen duidelijke reactie.

Een voorbeeld van de verlaging van Plus en de reacties van de concurrentie op de komkommer (door Jumbo gevolgd in 152 winkels):

Prijsverlagingen in agf tot 30 procent

De prijsverlagingen bij Plus op hardlopers in agf lopen op tot ruim 30 procent. Opvallend is ook dat Plus niet op het niveau van de laagste prijs in de markt gaat zitten maar eronder duikt. Dat bleek donderdag al uit een eerste analyse door Superscanner op verzoek van Distrifood. Groot zijn de prijsdalingen in bijvoorbeeld bloemkool (-34,6 procent), komkommer (-32,4 procent) en paprikamix (-24,5 procent).

Reageer op dit artikel