nieuws

AH lanceert op water gekweekte sla

Vers 1891

ZAANDAM – Albert Heijn is gestart met de verkoop van zes op water gekweekte slasoorten.

AH lanceert op water gekweekte sla

Op water gekweekte sla is het hele jaar beschikbaar en is, volgens Albert Heijn, geteeld zonder gewasbeschermingsmiddelen en zonder meststoffen te verspillen. ‘Smaak, voedingswaarden en houdbaarheid van deze slasoorten zijn vergelijkbaar met die uit de volle grond’, meldt de marktleider in een persbericht. AH lanceert de soorten Botersla, Rode en Groene Eikenbladsla, Frisee, Lollo Rossa en Batavia.

Hele jaar door sla

Een voordeel van het kweken van ‘sla op water’ is volgens AH dat de ecologische voetafdruk afneemt. ‘Kweek en transport vinden geheel binnen Nederland plaats. Het hele jaar kan er sla geteeld worden in Nederland. Alleen in de winter komt een klein percentage sla uit bijvoorbeeld Spanje, dat scheelt veel transportkosten en -uitstoot. Een besparing in diesel van één volle vrachtwagen per dag’, aldus Albert Heijn.

Productie Vezet

Groenteleverancier Vezet is betrokken bij de productie. Na de oogst van zo’n 190.000 kroppen per week verwerkt Vezet de sla wekelijks in meer dan 1 miljoen producten, zoals zakjes gemengde sla en maaltijdsalades. Plus is mei vorig jaar al gestart met de verkoop van op water geteelde sla.

Reageer op dit artikel