nieuws

Hybride vlees Enkco bij Superunie-ketens

Vers 7977

Hybride vlees Enkco bij Superunie-ketens

AMSTERDAM – Over ongeveer twee maanden zullen diverse varianten hybride vlees van vleesbedrijf Enkco te koop zijn bij Superunie-leden waaronder Coop en Poiesz.

Dat zei Jan Willem Smits, commercieel manager van Enkco tijdens horecavakbeurs Horecava.

Vlees met 30 procent champignons

Enkco presenteerde op de beurs z’n hybride gehaktballen en hamburgers, die voor 30 procent uit champignons bestaan. Die producten zijn alleen voor het foodservice-kanaal bedoeld. Enkco koos bij de lancering van z’n concept, Halv-om genaamd, bewust voor z’n hardlopers binnen het foodservice-assortiment. De genoemde producten zijn vooralsnog niet in het foodretailkanaal beschikbaar.

‘Tijd rijp voor hybride vleesproducten’

Een heel stel andere hybride vleesproducten zijn dit binnenkort wel.  Over een maand of twee zullen Superunie-leden, waaronder Coop en Poiesz, beginnen met de verkoop van bijvoorbeeld hybride boomstammetjes en gehaktschnitzels. De bestaande producten worden vanaf dat moment volledig vervangen door de hybride variant. ‘De tijd is rijp ervoor. Iedereen richt zich nu op de flexitariër. Met Halv-om bieden we een bewust alternatief. Als de meest verstokte vleeseter zeven dagen per week hybride vlees eet, eet-ie in feite twee dagen vleesvrij’, aldus Smits.

In Distrifood 2, die zaterdag 12 januari verschijnt, meer over innovaties op vleesgebied die op de Horecava werden getoond.

Reageer op dit artikel