nieuws

Aldi-bananen ook boven de €1

Vers 5699

Aldi-bananen ook boven de €1
De bananen waren vorige week nog €0.99 bij Aldi. Nu €1,09.

DOETINCHEM – Aldi heeft de prijs voor een kilo bananen aangepast naar €1,09. Hiermee ligt de bananenprijs bij de discounter op hetzelfde niveau als bij Jumbo, Lidl en Picnic.

Aldi-woordvoerder Laetitia Gruwel: ‘De verkoopprijzen van onze groente- en fruitartikelen fluctueren wekelijks op basis van de marktsituatie.’

Jumbo wil niets zeggen over prijsgarantie

Vorige week was Aldi de enige keten die de prijs voor een kilo bananen nog onder €1 in het schap had. Met €0,99 was Aldi 10 cent goedkoper dan Jumbo. De vraag of de formule uit Veghel hier op had moeten reageren, gezien de laagsteprijsgarantie, blijft onbeantwoord. De Jumbo-woordvoerder zegt in een reactie geen uitspraken te doen over het prijsbeleid.

Eerste prijsaanpassing sinds 2013

Dat Jumbo de bananenprijs begin dit jaar heeft verhoogd van €0,99 naar €1,09 is opvallend. Het ging om de eerste prijsaanpassing sinds 2013. Wat hiervan de consequenties zijn voor de bananenmarkt, is onduidelijk. Zowel bij bananenleverancier Chiquita als bij Global Fresh Trade (leverancier van Del Monte- en Bonita-bananen) was niemand beschikbaar voor commentaar.

Concurrentiegevoelige informatie

Het is nog niet duidelijk of de prijsverhoging van Jumbo van vorige week merkbaar is in de verkoopcijfers. Dat geldt ook voor het effect van de verlaging van fairtraidebananen naar €1,49: ‘We geven geen informatie vrij over onze verkoopcijfers. Dit betreft concurrentiegevoelige informatie’, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel