nieuws

Jumbo Foodmarkt kweekt eigen basilicum

Vers 1614

Jumbo Foodmarkt kweekt eigen basilicum
Bron: Jumbo.com

VEGHEL – De Jumbo Foodmarkt in Veghel is de eerste supermarkt in Nederland die zelfgekweekte basilicum verkoopt.

Vanaf vandaag knipt een medewerker in de winkel verse basilicum uit eigen kas. Het gaat om een pilot. In vijf weken tijd groeien de plantjes van kiemplant tot basilicum. Met het kweken van verse kruiden op de winkelvloer wil Jumbo de foodbeleving van klanten versterken.

Duurzaam

Ook verkleint de keten met de duurzame kas zijn impact op het milieu. Het watergebruik voor het kweken van de verse basilicum is bijvoorbeeld beperkt tot één liter en er komt geen bestrijdingsmiddel aan te pas. De plastic bakjes waarin de kruiden groeien worden tot drie keer hergebruikt en daarna gerecycled. De klant krijgt de basilicum mee in papieren verpakking.

Jumbo Foodmarkt als proeftuin

De Foodmarkten van Jumbo fungeren als proeftuinen waar nieuwe foodconcepten, zoals het zelf kweken van verse basilicum, kunnen worden getest. Zo kijkt Jumbo in de aanloop naar de feestdagen of er in Veghel voldoende plantjes beschikbaar zijn om te voldoen aan de klantvraag. De supermarktketen wil het aanbod van zelfgekweekte kruiden op den duur uitbreiden met andere verse producten, zoals sla, munt en rucola. Ook is het de bedoeling dat uiteindelijk in alle Foodmarkten zelf kruiden worden gekweekt.

Reageer op dit artikel