nieuws

Coop zet duurzame PlanetProof-zuivel in schap

Vers 1284

Coop zet duurzame PlanetProof-zuivel in schap

VELP – Coop gaat het zuivelschap verduurzamen door een breed assortimenten zuivelproducten met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ in assortiment te nemen.

Het duurzame assortiment met het On the Way tot PlanetProof-keurmerk van de Stichting Milieukeur wordt begin 2019 uitgerold naar de bijna 300 Coop-vestigingen. Dat meldt Coop in een persbericht. ‘Coop Supermarkten draagt het initiatief van Stichting Milieukeur een warm hart toe en onderneemt daarom direct actie om samen met producenten in de zuivelsector ’t verschil te make’, aldus Coop in het persbericht.

Assortiment verduurzamen

Coop is naar eigen zeggen al jaren bezig met de verduurzaming van haar assortiment. De introductie van het PlanetProof keurmerk in de zuivelschappen is volgens de formule een volgende stap. ‘Dit keurmerk van Stichting Milieukeur zorgt vanaf 2019 voor verdere verduurzaming van de Nederlandse zuivelsector. Het geeft melkproducenten handvatten om doelgericht te werken aan duurzaamheid. Zuivelproducten met het PlanetProof keurmerk scoren goed op duurzaamheidsthema’s als dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat’, aldus Coop.

Keurmerk

De Stichting Milieukeur (SMK) kondigde het PlanetProof zuivelkeurmerk begin september van dit jaar aan. ‘Om het keurmerk te mogen dragen, moet melk voldoen aan zowel de eisen van diergezondheid en dierenwelzijn, als van biodiversiteit en klimaat. Daarnaast moet de melk voldoen aan de criteria voor weidegang en grondgebondenheid. Deelname staat open voor alle zuivelproducenten die aan de criteria voldoen’, aldus SMK bij de introductie.

Ook andere ketens PlanetProof

Volgens SMK gaven zuivelbedrijf FrieslandCampina en Inkoopvereniging Superunie en supermarktketens Jumbo, Aldi en Lidl op voorhand aan interesse te hebben om het zuivelschap verder te verduurzamen met PlanetProof melk- en zuivelproducten.

Zie ook: Supermarkten tekenen voor keurmerk PlanetProof

Reageer op dit artikel