nieuws

Aldi haalt meeste groente uit Spanje

Vers 2471

Aldi haalt meeste groente uit Spanje

CULEMBORG – Van vier onderzochte Nederlandse supermarktketens, haalt Aldi de meeste groenten uit Spanje of Marokko.

Dat blijkt uit een vergelijking naar tien basisproducten waarover Gfactueel.nl bericht. Aldi haalt acht van deze uit Spanje of Marokko. Lidl en Plus hebben zeven groenten van Spaanse of Marokkaanse origine en Albert Heijn zes.

Spaanse paprika’s en Nederlandse courgette

Bij Plus komt het hele aanbod aan paprika’s uit Spanje, maar deze keten lijkt als enige de Nederlandse courgette in het assortiment te hebben. Bij Albert Heijn liggen Nederlandse komkommers en Aldi heeft als enige een Nederlandse paprikamix.

Duoverpakkingen

Een volledige vergelijking is lastig, meldt de website erbij, omdat Lidl bijvoorbeeld alleen gele en groene paprika’s in duoverpakkingen verkoopt. Het is overigens onduidelijk wie het onderzoek heeft uitgevoerd en op welke manier is onderzocht.

Lees ook: Omzet snoepgroente stijgt met 70 procent

Reageer op dit artikel