nieuws

Unox komt met vegetarische rookworst

Vers 3052

Unox komt met vegetarische rookworst
De vegetarische rookworst van Unox

ROTTERDAM – Worstenfabrikant Unox komt met een vegetarische variant van zijn bekende rookworst.

Unox heeft naar eigen zeggen jaren van onderzoek en ontwikkeling gekost om de vleesvervanger dezelfde ‘smaak, vorm en bite’ van een echte rookworst te geven. Er zitten onder meer plantaardige oliën, eiwitten van erwten en eiwitten van kippeneieren in de vegetarische rookworst. ‘Net zo lekker als onze andere rookworst en met dezelfde kruidenmix, maar dan zonder vlees’, aldus Thijs Sleddering, marketing manager Unox

Groeiende groep

Met de vegetarische worst probeert Unox in te spelen op de groeiende groep vegetariërs en flexitariërs in Nederland. Die laatste groep eet af en toe vegetarisch. De introductie van de rookworst zonder vlees past binnen de visie van Unox om alle Nederlanders te laten genieten van haar producten. Op deze manier kan iedereen deze winter zijn favoriete stamppot eten met rookworst, de onbetwiste partner van de stamppot.

Vleessnackfabrikanten stappen in vega

Meer makers van vleessnacks zetten de laatste tijd in op vegavarianten van hun producten. Zo werd onlangs bekend dat Mora de handen ineen heeft geslagen met De Vegetarische Slager. Hun vegetarische kroket ligt naar verwachting begin volgend jaar in de supermarkt. Unox bracht in 2016 zelf al Vegetarische Gehacktballetjes op de markt. Het bedrijf is van plan de komende tijd nog meer vleesloze producten in zijn assortiment op te nemen.

Minder vlees eten

Volgens het Voedingscentrum eet 55 procent van de Nederlanders drie dagen per week of meer geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Daarnaast toont onderzoek van Unox – uitgevoerd door Insight Company – aan dat 86 procent van de Nederlanders de intentie heeft om minder vlees te gaan eten. De markt voor vleesvervangers groeit met 24%, volgens data van Nielsen. Unox beantwoordt met deze rookworst de groeiende vraag naar vleesvervangers.

Reageer op dit artikel