nieuws

Plus rolt HelloFresh maaltijdboxen uit

Vers 3753

Plus rolt HelloFresh maaltijdboxen uit
Plus presenteert maaltijdboxen van HelloFresh samen met de eigen kant en klare maaltijden en soeppakketten.

UTRECHT – Plus rolt de maaltijdboxen van HelloFresh naar alle 260 supermarkten uit na een introductie in de vestigingen van de Briljant 2.0-formule.

De uitrol heeft volgend jaar in week acht plaats, laat de formule weten. Tot nu toe waren de HelloFresh maaltijdboxen alleen in vestigingen met de Plus Briljant 2.0 formule verkrijgbaar.

Kant en klaar

Naast de uitrol van de boxen met ingrediënten voor een maaltijd introduceert Plus ook acht nieuwe, verse kant-en-klaar maaltijden die binnen een paar minuten op tafel staan. Deze wisselen op regelmatige basis en volgen daarbij de seizoenen waarbij gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten en veel groenten. In de reguliere HelloFresh maaltijdbox zit een recept voor twee personen met alle bijbehorende ingrediënten. De klant kan kiezen voor vlees, vis of vegetarisch en de recepten wisselen wekelijks. Deze maaltijdbox kost €9,95.

Maaltijd en soeppakketten

Bij de HelloFresh maaltijdboxen en verse kant-en-klaar maaltijden worden ook de AGF-maaltijd- en soeppakketten van Plus zelf gepresenteerd. Deze pakketten bieden hulp bij het op tafel zetten van een gevarieerde maaltijd. De klant voegt zelf nog een aantal ingrediënten toe, zoals onder andere vlees. Er zijn zes verschillende pakketten, die regelmatig wisselen.

Aparte koeling in 100 winkels

In 100 Plus supermarkten worden deze drie concepten bij elkaar in een aparte koeling gepresenteerd. In de rest van de winkels vinden de klanten de producten terug in de bestaande wandkoeling.

Gemak belangrijker

Gemak wordt een steeds belangrijker onderdeel bij de keuze van de avondmaaltijd. Plus wil daarom haar klanten helpen bij het zelf koken van verse en gezonde gerechten, maar ook oplossingen bieden wanneer de klant hier even geen tijd voor heeft. In dat laatste geval bieden de nieuwe verse kant-en-klaar maaltijden uitkomst.

‘Klant tevreden’

De uitrol volgt na een succesvolle introductie in de Plus Briljant 2.0 winkels. De klanten van de Plus Briljant winkels hebben het afgelopen jaar kennis gemaakt met de maaltijden. Ze zijn erg tevreden, heeft Plus onderzocht. ‘54 procent geeft een 8 of hoger. Bovendien gaven ze aan dat de maaltijdboxen hen ontzorgen en inspireren. De ervaringen in deze pilot hebben geresulteerd in de landelijke uitrol. Zij zijn een van de nieuwe maaltijdoplossingen, passend bij de Goed Eten-positionering van Plus. Plus startte september 2017 met een eerste test met HelloFresh-boxen in vijf winkels.

Reageer op dit artikel