nieuws

Plus roept lamsspiesjes terug

Vers 572

UTRECHT  – Plus supermarkten roept lamsspiesjes terug omdat deze mogelijk zijn besmet met een ziekmakende E.Coli bacterie.

Plus roept lamsspiesjes terug
Lamspiesjes van Plus zijn mogelijk met een E.coli-bacterie besmet.

Dat de lamsspiesjes besmet zijn, kwam aan het licht tijdens een kwaliteitscontrole, is te lezen in een veiligheidswaarschuwing op de site van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA. De lamsspiesjes bevatten mogelijk de zogeheten shigatoxine-producerende STEC-bacteriën, ook wel poepbacterie genoemd. Deze bacterie kan consumenten ziek maken.

Terugbrengen

Het gaat specifiek om de Plus lamsspies piri piri met houdbaarheidsdatum 05-10-2018 en lotcode 1011. Plus raadt consumenten dringend aan om het product niet te eten. Die kunnen de betrokken spiesjes terugbrengen naar de winkel en hun geld terugkrijgen, meldt de keten op zijn website.

Reageer op dit artikel