nieuws

Jumbo rolt vegan schap verder uit

Vers 8508

Jumbo rolt vegan schap verder uit

VEGHEL – Jumbo gaat het in de onlangs in de nieuwe Foodmarkt in Groningen geïntroduceerde veganschap verder uitrollen en breidt het vegan aanbod uit.

Jumbo introduceerde twee weken geleden het naar eigen zeggen grootste veganassortiment van Nederland bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Groningen. Dit schap wordt begin volgend jaar verder uitgerold, laat Jumbo in een persbericht weten. ‘Vanaf 2019 worden meerdere winkels en Foodmarkten, te beginnen in Amsterdam, uitgerust met een apart veganschap.  Daarin zijn dan bovendien zo’n 35 nieuwe houdbare, diepvries en koelverse producten. Klanten kunnen daar onder meer vleesvervangers, diverse yoghurts, verschillende pizza’s en ijssoorten vinden.’

Nieuwe veganproducten

Het betreft vegetarische en vegan producten die de komende weken worden toegevoegd aan Jumbo-huismerk Veggie Chef, waaronder vleesvervangers, brood- en toastsalades en snackbroodjes. Daarmee telt het in 2017 geïntroduceerde vegetarische en veganistische huismerk inmiddels zo’n 50 producten. Zo vinden klanten hot spicy falafel balletjes en chiliburgers in het schap en kunnen ze terecht op de broodafdeling voor een vegasauzijnenbroodje of spinaziegeitenkaasbroodje, aldus Jumbo.

Makkelijker vega kiezen

Jumbo helpt zo naar eigen zeggen klanten op weg om op een makkelijke manier voor een vegetarische of vegan maaltijd te kiezen. De uitbreiding past volgens de formule binnen de koers om klanten te stimuleren minder vaak vlees te eten.  Volgens de keten goed voor het milieu en de gezondheid. Jumbo zegt de klanten te willen inspireren met lekkere vegetarische en vegan recepturen van haar eigen chef-koks. Ook kunnen ze in de Jumbo Foodmarkten in Amsterdam, Veghel, Breda, Leidsche Rijn en Groningen terecht voor vegetarische en vegan maaltijden uit eigen keuken. Daaronder zitten drie nieuwe vegan pizza’s en verschillende vers bereide maaltijden uit de Veggie Chef keuken. Ook is vanaf 2019 een vegetarische maaltijd op Veggie Maandag bij Jumbo Foodmarkt tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar.

Veggie Maandag

Eerder introduceerde Jumbo ook Veggie Maandag: een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten. ‘We hebben de afgelopen jaren steeds meer focus gelegd op het bieden van vegetarische alternatieven’, aldus Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo. ‘We willen onze klanten inspireren om vaker voor een vegetarisch alternatief te kiezen. We hebben als supermarkt een verantwoordelijkheid om de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon te realiseren. Dat is goed voor de gezondheid en voor het milieu.’ Jumbo geeft zelf op het hoofdkantoor het goede voorbeeld. ‘Daarom breiden we vandaag – op Wereld Vegetarisme Dag – Veggie Maandag uit naar het hoofdkantoor. Zo stimuleren we – met een vega(n) lunchaanbod – onze eigen medewerkers om één dag per week geen vlees te eten.’

Reageer op dit artikel