nieuws

Hoogvliet roept Oosterse maaltijden terug

Vers 915

ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktketen Hoogvliet roept twee kant en klare Oosterse maaltijden terug vanwege een onjuiste ingrediëntendeclaratie.

Hoogvliet roept Oosterse maaltijden terug
Hoogvliet roept Oosterse maaltijden terug.

Het betreft de Nasi Kuning Ayam Rudjak en Daging smoor Orak Arek. Van deze maaltijden zijn de (onder)etiketten met ingrediënten verwisseld, waardoor de allergenen niet juist staan vermeld, meldt de keten op de site van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA. Daardoor kunnen deze producten gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie voor noten, garnalen, tarwe en soja.

Terugbrengen naar filiaal

De recall betreft de Nasi Kuning, Ayam Rudjak, Orak Arek met een THT van 04-10-2018 en de Nasi Kuning, Daging smoor, Orak Arek met een van THT 04-10-2018. Hoogvliet adviseert mensen met een allergie voor een van de genoemde ingrediënten dringend deze producten niet te eten.  Ze kunnen de maaltijden terugbrengen naar een filiaal van de keten en krijgen dan hun geld terug. Mensen zonder allergie kunnen de aamltijden gewoon nuttigen.

NVWA

De NVWA heeft dit jaar tot nu toe 29 waarschuwingen voor allergenen in voedsel doen uitgaan.

Reageer op dit artikel