nieuws

Deka en Poiesz halen kaas terug om poepbacterie

Vers 880

DEN HAAG – Supermarktketens Dekamarkt en Poiesz roepen boerenkaas terug, omdat deze door besmetting met een bacterie niet veilig is voor consumptie.

Deka en Poiesz halen kaas terug om poepbacterie
Poiesz en Dekamarkt roepen kaas terug.

Op het zuivelproduct is de STEC-bacterie aangetroffen, een E.coli die ook wel als ‘poepbacterie’ te boek staat. Dat laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit weten.

Alle houdbaarheidsdata

Het gaat bij Dekamarkt om  Proef ’t Verschil Boerenkaas Jong Belegen met streepjescode 2389132 en alle tht’s. ‘Na controle is gebleken dat in dit product de STEC-bacterie is aangetroffen, waardoor klanten na consumptie ziek kunnen worden’, meldt Dekamarkt op zijn website. Poiesz roept de Deelen Boerenkaas Jong Belegen Vers van Poiesz (alle tht’s) om dezelfde reden terug en haalt deze uit de schappen.

Geld terug

Beide Superunie-leden adviseren klanten die het product hebben gekocht dit niet te consumeren. Ze roepen mensen die de kaas hebben gekocht op om de producten terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan hun geld terug. Een kassabon is niet nodig.

Reageer op dit artikel