nieuws

Darmbacterie aangetroffen op vlees Deen

Vers 2773

Darmbacterie aangetroffen op vlees Deen

DEN HAAG – Filet américain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen Deen kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De waarschuwing is gebaseerd op een kwaliteitscontrole en geldt voor verpakkingen met een houdbaarheidsdatum tot 1 november. Bij het eten van de vleesproducten kunnen consumenten last krijgen van maag- en darmklachten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met name kinderen, ouderen en zwangere vrouwen zijn gevoelig voor de darmbacterie.

NVWA: terugbrengen naar de winkel

Bij de filet américain (100, 110 en 160 gram) gaat het om de smaken naturel, peper en ui. Ook wordt het afgeraden de biefstuk en tartaar, verpakt per één of twee stuks, te eten. De NVWA verzoekt klanten het product terug te brengen naar de supermarkt.

Eerdere recalls deze maand

De recall bij Deen is minstens de zesde recall deze maand in de supermarktbranche. Eerder deze maand vonden al terugroepacties plaats bij Hoogvliet (oosterse maaltijden), Plus (risotto en lamsspiesjes), AH (makreelfilet), Dekamarkt en Poiesz (beide kaas).

Zie ook: Meer nieuws over terugroepacties

Reageer op dit artikel