nieuws

Aldi introduceert nieuwe broodconcepten

Vers 8549

Aldi introduceert nieuwe broodconcepten

CULEMBORG – Aldi lanceert twee nieuwe broodconcepten: Bakkersgoud en Bakkersgoud Rustiek. Met de introductie biedt Aldi voortaan ook dagvers brood in het midden- en hoogsegment.

De concepten Bakkersgoud en Bakkersgoud Rustiek zijn per 1 november in alle Aldi-vestigingen met een bakkerijafdeling te verkrijgen.

Klant snijdt brood in gewenste dikte

Aldi laat weten dat de introducties in het broodassortiment in lijn zijn met de strategie om de belangrijke versgroepen verder door te ontwikkelen. Op de broodafdeling kunnen klanten het brood zelf in de gewenste dikte snijden en verpakken in de bijbehorende zakken. ‘Zo beschikt de klant op elk moment van de dag over brood met een krakend verse korst’, aldus de discounter.

Bakkersgoud in vier varianten

Het Bakkersgoud-assortiment bestaat uit boerenbroden, volgens Aldi gemaakt op basis van zorgvuldig samengestelde recepturen. Deze zijn rijker gemaakt door zaden en granen toe te voegen. ‘De extra tijd en aandacht zorgen voor heerlijke aroma’s en een volle smaak. Aldi biedt hiermee brood op z’n best, met een dunne krokante korst en malse kruim.’ Deze broden zijn in vier varianten, elk van 800 gram, te verkrijgen: Boeren maïs, Boeren licht meergranen, Boeren donker volkoren meerzaden en Boeren grof volkoren.

Rustieke broden vormen topsegment

De rustieke broden vormen het hoge segment binnen Aldi’s broodaanbod. Deze broden worden volgens de discountketen op ambachtelijke wijze gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Zo wordt Nederlandse tarwe gebruikt, gemalen door een Groningse molen. Hierdoor blijft de voedselketen kort en duurzaam, claimt Aldi. De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. ‘Daardoor ontstaat een robuust brood met een lekkere stevige bite door de krokante korst en een volle smaak.’ Een gedeelte van het bakkerszout is vervangen door zeezout. Dit zorgt voor een lager natriumgehalte in het brood. Bakkersgoud Rustiek wordt de hele dag door afgebakken in de ovens van de bakkerijafdeling in de winkel. Het Bakkersgoud Rustiek assortiment bestaat uit vier soorten rustieke vloerbroden van 600 gram: Rustiek wit, Rustiek licht meerzaden, Rustiek spelt en Rustiek extra volkoren.

Zie ook: Aldi boekt €2 miljoen omzet per product per jaar

Reageer op dit artikel