nieuws

Lidl blijft nummer één in groente en fruit

Vers 38277

Lidl blijft nummer één in groente en fruit
Foto: Distrifood

HUIZEN – Lidl is opnieuw de keten die van zijn klanten het hoogste rapportcijfer krijgt voor de groente en fruit-afdeling.

De directie van Lidl nam maandagmiddag het bij de winst in de versgroep groente en fruit behorende beeld in ontvangst uit handen van research director Joop Holla van GfK en hoofdredacteur Peter Garstenveld van Distrifood en Foodmagazine. Het betreft de eerste van drie prijzen die deze week worden uitgereikt op basis van het GfK Versrapport 2018. Het volledige rapport staat in de Foodmagazine die later deze week verschijnt.

GfK Versrapport 2018 - Alle formules, alle cijfers

GfK Versrapport 2018 - Alle formules, alle cijfers

Iets hoger rapportcijfer dan vorig jaar

Lidl ontving van zijn klanten voor de agf-afdeling het rapportcijfer 7,61. Dat is marginaal nog iets hoger dan in 2017 toen Lidl uitkwam op 7,59. De keten pronkt al jaren uitgebreid met de hoge notering in het GfK Versrapport. In 2015 en 2016 was Lidl overigens niet de nummer één. Die positie was toen voor Nettorama. In 2014 deelden de twee ketens de eerste plaats. Vorig jaar kwam Lidl terug aan de top.

Nettorama tweede, Albert Heijn derde

Lidl blijft dit jaar Nettorama (7,58) nipt voor. Albert Heijn (7,39) is de nummer drie in groente en fruit. Albert Heijn stond vorig jaar nog op de zesde plaats en stijgt derhalve behoorlijk op de ranglijst. Dat geldt ook voor nummer vier Boni, die met het rapportcijfer 7,38 vanaf de tiende plaats komt.

Branchegemiddelde in groente en fruit omhoog

Het branchegemiddelde in groente en fruit stijgt van 7,27 naar 7,30. Dirk (7,05), Aldi (6,92) en Spar (6,51) sluiten de ranglijst met de laagste waardering van de eigen klanten. In totaal zitten er zeventien ketens in het onderzoek. De komende dagen wordt ook nog bekendgemaakt hoe de ranglijsten voor de afdelingen vers vlees en brood eruit zien. De genomineerden hiervoor zijn al bekend, maar er is dit jaar geen overall winnaar.

Lees ook: Genomineerden winst GfK Versrapport bekend

Reageer op dit artikel