nieuws

Emté neemt afscheid als beste in vers vlees

Vers 7114

Emté neemt afscheid als beste in vers vlees

DONGEN – Emté is opnieuw de supermarktketen die de hoogste waardering krijgt voor zijn vleesafdeling. Het is vermoedelijk wel de laatste keer dat deze keten bovenaan eindigt in deze assortimentsgroep.

Emté is al jaren een topper als het gaat om de categorie vers vlees in het GfK Versrapport en ook nu krijgt geen enkele andere supermarktketen een hoger rapportcijfer van zijn klanten voor de vleesafdeling dan Emté. Het eindcijfer, 7,63, ligt wel iets lager dan vorig jaar (7,66). Vanmiddag gingen research director Joop Holla van GfK en hoofdredacteur Peter Garstenveld naar Veghel om het bij de winst in de categorie behorende beeld uit te reiken. Volgend jaar is er waarschijnlijk een andere winnaar, tegen die tijd zijn vermoedelijk vrijwel alle Emté-supermarkten omgebouwd naar een andere formule.

Gfk Versrapport 2018 - Alle formules, alle cijfers

Gfk Versrapport 2018 - Alle formules, alle cijfers
Nettorama tweede, Plus en Hoogvliet derde

Voorlopig kan toch nog een keer de vlag uit in Veghel. Het rapportcijfer ligt een stuk hoger dan dat van de nummer twee, Nettorama (7,42). Die keten klimt op de lijst wel van de vierde naar de tweede plek. Plus is de nummer drie met het rapportcijfer 7,37, vrijwel gelijk aan vroeg jaar. De derde plaats wordt gedeeld met Hoogvliet, dat vanaf de elfde plaats omhoog schiet op de ranglijst. Vorig jaar gaven de klanten van Hoogvliet de keten nog gemiddeld een 7,10. Het branchegemiddelde in de versgroep vers vlees kwam dit jaar uit op 7,20. Ook in deze versgroep maakt Albert Heijn progressie, van de achtste naar de vijfde plaats.

Spar ook in vers vlees hekkensluiter

Onderaan de ranglijst vinden we, net als vorig jaar, Spar terug met een 6,61, een cijfer dat nog iets lager ligt dan vorig jaar. Dirk blijft op de zestiende plaats staan met een 6,93, terwijl Aldi op een 6,96 uitkomt. De enige andere keten die nog onder een zeven scoort in vers vlees is Vomar (6,98). Daarmee zijn nu alledrie de winnaars in vers bekend. Het gaat daarbij om Lidl (groente en fruit), Jan Linders (brood) en dus Emté (vers vlees). Daarmee zijn de winnaars in de versgroepen dezelfde als vorig jaar. Spar krijgt in de drie onderzochte versgroepen telkens de laagste waardering van zijn klanten.

Lees ook: Jan Linders blijft koning in brood
Lees ook:
 Lidl blijft nummer één in groente en fruit

Reageer op dit artikel