nieuws

Jumbo stopt verkoop levende kreeften

Vers 2853

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo schrapt levende kreeften uit het assortiment van zijn Foodmarkt-vestigingen. Dit gebeurt naar aanleiding van maatschappelijke protesten.

Jumbo stopt verkoop levende kreeften

Volgens dagblad AD zijn protestacties en campagnes van de Partij voor de Dieren bij de Jumbo Foodmarkt in Leidsche Rijn de aanleiding voor Jumbo om te stoppen met de verkoop van de schaaldieren. In eerste instantie was al toegezegd om hier in Leidsche Rijn mee te stoppen, maar de komende maanden wordt dit uitgebreid naar de andere Foodmarkt-vestigingen.

Protest direct na opening van Leidsche Rijn

Het protest kwam al kort na de opening van de Foodmarkt in Leidsche Rijn op gang. Jumbo gaf toen al aan het signaal van de protestactie serieus te hebben genomen. ‘Momenteel zijn we aan het onderzoeken hoe we verder willen met de verkoop van kreeft bij Jumbo Foodmarkt’, verklaarde een woordvoerder van de supermarktketen. In de Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel werden toen nog wel levende kreeften verkocht. Daar komt dus nog dit jaar een einde aan.

Kreeften genomineerd voor Liegebeest

Recent werd Jumbo vanwege de levende kreeften ook al genomineerd voor het Liegebeest van actiegroep Wakker Dier. In dit geval ging het om het advies van de supermarktketen om de kreeften eerst een half uur in het vriesvak te leggen om het dier te verdoven voordat de klant de kreeft kookt. Volgens Wakker Dier is dat geen bewezen verdovingsmethode.

Lees ook: Actie tegen levende kreeften bij Jumbo

Reageer op dit artikel