nieuws

AH legt verse koemelk in schappen

Vers 5991

UDENHOUT – Vanaf 9 september verkoopt Albert Heijn melk die rechtstreeks van geselecteerde koefamilies komt.

AH legt verse koemelk in schappen

Het gaat om koefamilies van biologisch melkveebedrijf De Dobbelhoeve in Udenhout. ‘Mijn Melk’ zal in 700 filialen door heel Nederland verkocht worden. De consumentenadviesprijs is €1,69 per fles van 800 ml.

Verse melk door korte keten

De melk wordt op de boerderij automatisch gepasteuriseerd, gehomogeniseerd, op vetpercentage gestandaardiseerd en verpakt in PET-flessen, aldus Boeren.nu. Dankzij de korte keten is de melk nog heel vers als deze in de winkel aankomt.

Eerder al melkveehouder Baan geselecteerd

Eerder werd bekend dat melkveehouder Matthijs Baan uit Molenaarsgraaf geselecteerd was als leverancier van verse melk. Hij verwachtte begin juli dat zijn flessen in november in de AH-winkelschappen staan. Begin september zegt Baan tegen Distrifood dat hij nog op schema ligt om die datum te halen. Wel met slag om de arm, en met de toevoeging dat maart ook een prima moment zou zijn voor zijn ‘Elke Melk’.

Exclusiviteitsdeal

Baan zei voor de zomer tegen Boerderij.nl een deal te hebben gesloten waarbij ‘Elke Melk’ minimaal een halfjaar exclusief in het AH-assortiment wordt opgenomen. Die deal is niet in het geding, aldus Baan. ‘Mijn Melk is een soort biologisch halfzusje van Elke Melk. We weten van elkaars bestaan, maar werken niet samen en maken een ander product. Ik ben heel enthousiast erover dat de consument nu al eraan kan wennen dat er meer is dan fabrieksmelk.’ Kijkend naar de winkelschappen, denkt Baan dat zijn melk bij de gangbare varianten komt te staan, en Mijn Melk bij het biologische assortiment.

Lees ook: AH gaat melk direct van koe verkopen

Reageer op dit artikel