nieuws

Recall: Coop roept gehakt/groenteschnitzel terug

Vers 916

Recall: Coop roept gehakt/groenteschnitzel terug

VELP – supermarktketen Coop roept de Coop gehaktschnitzel met 30 procent groente terug vanwege een mogelijk besmetting met listeria.

De recall van Coop betreft de Coop gehaktschnitzel met 30% groente 2 x 100 gram met streepjescode 8713526815080 en THT datum 09-07 tot en met 20-07. In de gehaktschnitzel met 30% groente zit maïs verwerkt en deze mais kan mogelijk besmet zijn met listeria. Dit kan schadelijk voor de gezondheid zijn. Vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Geld terug

Coop vraagt zijn klanten dringend het product niet te consumeren, maar terug te brengen naar een Coop-winkel. Daar krijgen zij het aankoopbedrag retour.

Veel recalls

De afgelopen week zijn er meerdere recalls geweest, wordt duidelijk op de website van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA.  Zo riep Albert Heijn de AH Gerookte varkensfilet flinterdun met houdbaarheidsdata 25-07-2018 en 30-07-2018 terug uit de winkels. En eerder afgelopen week ging al een waarschuwing uit voor de AH Gele couscous falafel. Jumbo haalde de Jumbo carpaccio pesto terug en Lidl de Baresa olijventapenade.

Vijftig waarschuwingen

De NVWA liet dit jaar al 50 veiligheidswaarschuwingen voor levensmiddelen uitgaan. Een van de grotere recalls betrof een partij gehakt die door diverse Superunieleden werd verkocht.

Reageer op dit artikel