nieuws

Recall: AH en Jumbo halen vleeswaren uit schap

Vers 7406

Recall: AH en Jumbo halen vleeswaren uit schap

ZAANDAM/VEGHEL – AH en Jumbo halen beiden een vleeswarenproduct uit de schappen. Dat meldt de NVWA op zijn website.

Albert Heijn roept de AH Gerookte varkensfilet flinterdun terug en raadt consumenten ten strengste aan deze niet te consumeren. ‘Door een productiefout is de AH Gerookte varkensfilet flinterdun mogelijk niet voldoende gegaard. Het betreft de AH Gerookte varkensfilet flinterdun met de houdbaarheidsdata: 18-07-2018, 25-07-2018 en 30-07-2018’, meldt de NVWA. Het consumeren van de varkensfilet met deze houdbaarheidsdata kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Niet gemeld allergeen

Jumbo haalt per direct ‘carpaccio pesto’ uit de schappen omdat het product niet vermeldde allergenen bevat. De bijgevoegde dressing bevat het allergeen ei, wat niet in de ingrediëntendeclaratie is vermeld. Bij mensen met een ei-allergie kan de consumptie van dit product mogelijk leiden tot klachten, aldus Jumbo. Vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die geen ei-allergie hebben, kunnen het product gewoon consumeren. Het betreft het volgende product: Jumbo carpaccio pesto, EAN code: 8718452323470 .

Geld terug

AH verzoekt klanten de AH Gerookte varkensfilet terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen. Ook de klanten van Jumbo krijgen hun aankoopbedrag terug. ‘Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Een aankoopbon is niet nodig.’

Ziek

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat elk jaar 45.000 mensen ziek worden van het eten van varkensvlees, meldt de NOS. Van kippenvlees worden 61.000 mensen ziek en van rund- of schapenvlees 107.000.

Reageer op dit artikel