nieuws

Plus doet eendenslachter in de ban

Vers 1281

Plus doet eendenslachter in de ban

UTRECHT – Plus heeft per direct de samenwerking met eendenslachter Tomassen Duck-To beëindigd. De supermarktketen neemt de maatregel naar aanleiding van door een actiegroep geschoten videobeelden van dierenmishandeling bij het bedrijf.

Actiegroep Animal Rights publiceerde beelden waarop onder meer te zien is hoe een eend wordt doodgetrapt en dat eenden bij de vleugels worden opgepakt en rondgeslingerd. ‘De beelden spreken voor zich’, vertelt de woordvoerder van Plus in de krant. ‘We hebben de leverancier gebeld en zijn erg geschrokken.’ De huidige voorraad producten van de eendenslachter is inmiddels uit de supermarkten van Plus verwijderd. De producten worden ter beschikking gesteld van voedselbanken.

‘Animal Rights is zelf crimineel’

De onder meer bij Tomassen Duck-To gemaakte opnamen waren gisteravond te zien in RTL Nieuws. De beelden waren gemaakt bij eendenbedrijven in Dalfsen, Putten en Epe. Gertjan Tomassen van het bedrijf herkent zich totaal niet in de beschuldigingen. Tegenover Nu.nl stelt hij dat dierenmishandeling ‘totaal niet aan de orde’ is. ‘ Al onze afdelingen zijn voorzien van cameratoezicht, dus wij weten precies wat er gebeurt. Wat Animal Rights doet, is crimineel”, zegt Tomassen. Het bedrijf beraadt zich op stappen tegen Animal Rights.

Zie ook: Meer dieren met Beter Leven keurmerk

Reageer op dit artikel