nieuws

Koelingen aantal AH’s kunnen hitte niet aan

Vers 9811

Koelingen aantal AH’s kunnen hitte niet aan

ZAANDAM – Albert Heijn heeft in tenminste tien vestigingen te maken gehad met problemen met de koelingen waardoor een groot deel van de voorraden moesten worden weggegooid, met lege schappen als gevolg.

De oorzaak van de koelstoring ligt volgens woordvoerder Pauline van den Brandhof bij de aanhoudende hittegolf van afgelopen week. ‘De koelingen konden de hoge temperaturen niet aan. Dit was het geval in meerdere winkels. Voor zover mij nu bekend, gaat het in ieder geval om tien tot twaalf vestigingen’, zo wordt zij geciteerd door AD. Door de uitval van de koelingen moest de voorraad worden opgeruimd. De keten verontschuldigde zich bij de klanten via een brief op de vrijwel lege koelingen.

Verontwaardiging bij klanten

Het weggooien van de producten zorgde voor verontwaardiging op social media van klanten die het zonde vonden dat al dat goede voedsel in containers werd gestort en afgevoerd. Volgens Van den Brandhof heeft AH echter geen keuze. ‘Omdat wij de voedselveiligheid niet meer kunnen garanderen.’ Ze zegt in AD zich de verontwaardiging voor te kunnen stellen, maar dat er geen sprake is van voedselverspilling. ‘Alle weggegooide versproducten gaan naar vergisters waar er stroom en biogas van wordt gemaakt’.

Zie ook: Hitte heeft ook effect op leveringen Jumbo

Reageer op dit artikel