nieuws

Deliveroo test restaurantconcept

Vers 1009

Deliveroo test restaurantconcept

AMSTERDAM – Maaltijdbezorger Deliveroo test restaurantconcept Deliveroo Editions in Nederland. Van het oorspronkelijke, Britse concept met voorgefabriceerde kookboxen is weinig meer te zien. Met name de werkplek is verbeterd.

In Amsterdam koken de koks vanuit de onlangs geopende foodhall aan het Zeeburgerpad. Het assortiment bestaat uit pokébowls en rijsttafels. Uit de eerste resultaten blijkt dat de bezorgdienst in de drie weken na opening naar eigen zeggen al honderden aanvragen voor de zelfgemaakte maaltijden heeft. Zonder promotie weten klanten in Amsterdam-Oost de gerechten snel te vinden, aldus Deliveroo. Het zelf bereiden is een primeur voor de Nederlandse tak.

Britse discussie werkomstandigheden Deliveroo Editions

In het Verenigd Koninkrijk bestaat Deliveroo Editions nu ongeveer een jaar. De werkomstandigheden in prefab containers, de zogenaamde ‘Rooboxes’ genoemd, zijn daar sterk bekritiseerd. Keukenpersoneel werkt er met open deuren, omdat de containers geen ramen hebben. Deliveroo Nederland heeft van de Britse ervaringen geleerd zegt Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo, in de Volkskrant. Hij zegt ook te kijken naar nieuwe vestigingen in Rotterdam en Den Haag.

Deliveroo-klant wil pokébowl

In eigen keuken maakt de bezorgdienst zes verschillende soorten eten, van Hawaiiaans tot Vietnamees. De keuze voor pokébowls is gemaakt na dataonderzoek onder eigen klanten. De gerechten blijken inderdaad populair, aangezien ze direct door honderden consumenten worden afgenomen. Sterrenkok Ron Blaauw en Michiel van der Eerde van pop-uprestaurant Baut zijn bij het project betrokken.

Nieuwkomer Van der Valk werkt met Thuisbezorgd.nl

Deliveroo is niet de enige nieuwkomer in de markt. Ook Van der Valk in Apeldoorn, test maaltijdbezorging. Waar Deliveroo al een logistiek heeft, benadert Van der Valk het experiment vanuit de bestaande restaurantkeuken: gerechten worden sinds kort in de regio Apeldoorn  bezorgd. De pilot kenmerkt zich door een samenwerking met Thuisbezorgd.nl, bericht projectmanager Anique Grievink op LinkedIn. Grievink vertelt verder niet hoe de pilot verloopt en treedt niet met cijfers naar buiten zolang de pilot duurt.

Zie ook: Van der Valk start maaltijdbezorging aan huis 

Reageer op dit artikel