nieuws

Lidl gaat verkoop Kipster-eieren verdubbelen

Vers 2924

Lidl gaat verkoop Kipster-eieren verdubbelen

HUIZEN – De partij achter het klimaatneutrale Kipster-ei gaat een tweede stal voor pluimvee bouwen zodat discounter Lidl twee keer zo veel van deze eieren kan verkopen. Volgens Lidl loopt de verkoop van de eieren ‘heel goed’.

Dat meldt dagblad Trouw vanmorgen. Halverwege vorig jaar werd bekend dat Lidl exclusief de eieren gaat verkopen van Kipster. Deze eieren met drie sterren volgens het Beter Leven-systeem van de Dierenbescherming lagen vervolgens vanaf het najaar in de schappen bij de keten. De eieren worden op dit moment geproduceerd in de buurt van Venray in Limburg. De tweede vestiging komt ergens in de Randstad. De betrokken partijen willen echter nog niet aangeven waar dit exact is, omdat de vergunningen nog niet helemaal rond aan.

Kipster vijf jaar exclusief bij Lidl

Het initiatief voor het Kipster-ei kon onder meer van de grond komen omdat Lidl een overeenkomst sloot om de eieren gedurende vijf jaar exclusief te verkopen. Om de duurzaamheid van het project nog verder te versterken worden haantjes niet direct gedood, maar opgefokt en uiteindelijk als haanburgers verkocht bij Lidl. Deze kwamen met enige vertraging in februari in de schappen te liggen bij Lidl.

Vergroting capaciteit nodig door grote vraag

De vergroting van de capaciteit bij Kipster is noodzakelijk vanwege de grote vraag bij consumenten, die leidde tot lege schappen bij Lidl. ‘De eieren worden heel goed verkocht. We willen geen nee verkopen. We willen juist duidelijk maken dat duurzame producten heel goed bij een discounter passen’, zo wordt duurzaamheidsmanager Marlijn Somhorst van Lidl geciteerd in Trouw. Als de tweede stal volledig actief is kan Kipster jaarlijks zo’n vijftien miljoen eieren leveren.

Nieuwe stal krijgt ook educatieve functie

Voor de bouw wordt bewust gekozen voor een plek in de Randstad. De stal heeft een educatieve functie. We willen consumenten laten zien hoe en waar hun eten wordt geproduceerd’, aldus Somhorst. Het Kipster-ei wordt door Lidl omschreven als ‘het diervriendelijkste ei ter wereld’ en de introductie vorig jaar was voor Wakker Dier reden om de prijsvechter in reclamespotjes te prijzen.

Lees ook: Lidl roept nationale dag uit voor groente en fruit

Reageer op dit artikel