nieuws

Jumbo voert natuurlijke etiketten in

Vers 4349

Jumbo voert natuurlijke etiketten in

VEGHEL – Jumbo voert deze zomer met behulp van lasertechniek een natuurlijk etiket in op een aantal biologische agf-producten.

Het gaat daarbij om gember, flespompoen en courgette. De formule is daarmee naar eigen zeggen de eerste landelijke supermarktketen die deze manier van etiketteren invoert. Eerder voerde Hoogvliet de methode al wel in. Momenteel bekijkt Jumbo welke andere biologische agf-producten op termijn in aanmerking komen voor deze wijze van natuurlijke etikettering.

Etiketten maken verpakkingsmateriaal overbodig

Door de natuurlijke etiketten wordt verpakkingsmateriaal overbodig, laat Jumbo weten in een persbericht. Jumbo verwacht verder dat het aandeel Nederlandse agf in het schap met een PlanetProof-certificering voor het einde van het jaar is gestegen tot bijna 80 procent. Bovendien is Jumbo begonnen met twee initiatieven om het eten van meer groenten en fruit te stimuleren: de campagne #grillenmetgroenten, in samenwerking met Natuur & Milieu, en de vermelding van het percentage van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten op verpakkingen.

‘Past in Jumbo’s groeistrategie’

De stappen op het gebied van agf passen volgens Klaas de Boer, directeur Buying & Merchandise Vers a.i. bij Jumbo, in de groeistrategie van Jumbo. ‘We zijn trots op de stappen die we zetten in het aanbieden van duurzame agf-producten. Klanten letten steeds meer op milieu en gezondheid bij de keuze van producten. En bij Jumbo vinden we het belangrijk om zuinig te zijn op de wereld om ons heen. Daarom helpen we onze klanten om op een makkelijke manier een duurzame, lekkere en gezonde keuze te maken. Daar werken we dag in dag uit aan, samen met (keten)partners.’

Groentepercentage op verpakkingen

Jumbo begint ook met het vermelden van het percentage van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten op verpakkingen. Zo wordt er bijvoorbeeld op een verpakking van panklare groenten duidelijk zichtbaar vermeld wat de portiegroottes zijn en dat een portie van 200 gram 80 procent is van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram per dag. Daarnaast geeft Jumbo op de verpakking ook tips over hoe je door te variëren meer groenten kunt eten.

Zie ook: Consumentenbond bepleit stoplichtsysteem

Reageer op dit artikel