nieuws

Jumbo doet recall van balletjes saté

Vers 1134

Jumbo doet recall van balletjes saté
Foto: Jumbo

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo heeft gisteren besloten tot een recall van de borrelgehaktballetjes met satésmaak. Tijdens een kwaliteitscontrole is gebleken dat de listeriabacterie aanwezig kan zijn in het product dat onder het huismerk van Jumbo wordt verkocht.

De onderneming roept klanten op het product niet te consumeren en het terug te brengen naar één van de winkels. Het gaat om de balletjes met EAN productcode 8718452216703, met 17-7-2018 als houdbaarheidsdatum. ‘Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem’, zo schrijft Jumbo in een waarschuwing op de eigen website. 

Eerdere recalls bij Jumbo

Klanten die het product retourneren ontvangen hun geld terug. Het is niet de eerste recall van een vleesproduct bij Jumbo dit jaar. De supermarktketen haalde in april van dit jaar al gebraden gehakt terug. Dit had echter te maken met het plakken van een verkeerd etiket. Ook werd eerder dit jaar al een recall uitgevoerd voor roomijs en flesjes bier van het merk Stella Artois.

Zie ook: Direct recall voor winnaar Product Pitch AH

Reageer op dit artikel