nieuws

Oprichter Willem & Drees richt webmarktplaats op

Vers 2778

Oprichter Willem & Drees richt webmarktplaats op

AMSTERDAM – Willem Treep, mede-oprichter van Willem & Drees, is mede-initiatiefnemer van Foodshed.nl. Hij noemt het ‘de marktplaats voor lokaal en bijzonder eten en drinken.’

Treep op linkedin: ‘Mijn passion project Foodshed.nl is live. De marktplaats voor lokaal en bijzonder eten en drinken. Nu kun je je eigen ‘shed’ inrichten en samen zorgen we voor een democratischer voedselsysteem.’

Foodshed is voor kleine aanbieders

Foodshed is, zo vertellen de intiatiefnemers, een online zakelijke markt voor lokaal en bijzonder eten. ‘De afgelopen jaren zie je steeds meer mensen beginnen als zelfstandig producent van eten en drinken. De één begint met een eigen popcornmerk, de ander start een brouwerij en weer iemand anders verzint het om bitterballen te maken van paddestoelen. Wij van Foodshed worden er blij van dat er zo veel nieuwe ambachtelijke producten worden gemaakt. Dat willen we graag verder stimuleren.’

Site wil toegang bieden tot de markt

Foodshed: ‘Een van de problemen die je als zelfstandige producent tegenkomt, is toegang tot de markt. Voordat je bij de grote supermarkten en groothandels binnen bent, ben je soms wel een jaar of meer verder. En als je dan iets nieuws wilt toevoegen aan je assortiment, dan kun je weer wachten. Foodshed wil daar verandering in brengen. Als zelfstandige producent kun je op Foodshed direct je waar aanbieden aan alle individuele afnemers die er zijn: van zelfstandige supermarkt, delicatessenwinkel tot restaurant en café. Deze afnemers zijn namelijk op zoek naar producten waarmee ze zich kunnen onderscheiden, maar zij weten vaak ook niet wat er allemaal aan aanbod is. Bovendien kost het bestellen bij zoveel verschillende leveranciers ook best wat tijd.’

Wel aandacht food en ontzorgen IT

Treep denkt met de marktplaats een oplossing te bieden voor aanbieders die vooral bezig zijn met het product, maar die moeite hebben met het vermarkten en het opzetten van de achterliggende IT-structuur. Op de site kunnen zij op abonnementsmodel een eigen ‘foodshed’ inrichten. Afnemers krijgen op die manier op één plek snel en overzichtelijk inzicht in het aanbod.

Treep komt van Heineken

Treep begon zijn carrière ooit bij Unilever en Heineken.  In 2009 begon hij met partner Drees Peter van den Bosch Willem & Drees, dat groenten en fruit van kleinschalige land- en tuinbouw leverde aan supermarkten, onder andere Jumbo, Spar en Coop. In 2016 fuseerde Willem & Drees met Beebox. Sinds 2012 levert Beebox  biologische maaltijdboxen bij mensen thuis.  Treep richtte in maart vorig jaar Foodshed al op. De website moet op 1 mei volledig in bedrijf zijn.

Lees ook: Beebox en Willem & Drees gaan fuseren

Reageer op dit artikel