nieuws

Deka in lijst afnemers Veviba-ossenstaarten

Vers 2481

Deka in lijst afnemers Veviba-ossenstaarten
Foto: Distrifood

DEN HAAG – Nog eens 16 Nederlandse bedrijven moeten hun klanten waarschuwen om ossenstaarten, afkomstig van het Belgische vleesbedrijf Veviba, niet te consumeren. Onder de genoemde bedrijven is supermarktketen Dekamarkt.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De ossenstaarten zijn door het Belgische bedrijf in de handel gebracht zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor menselijke consumptie. Vorige week vrijdag gaf de toezichthouder al aan 19 Nederlandse bedrijven de opdracht om consumenten op de hoogte te stellen. Op de oorspronkelijke lijst stonden geen supermarktketens.

Mogelijk nog meer namen

De lijst is nu aangevuld naar aanleiding van meldingen van leveranciers en distributeurs. De betreffende bedrijven hebben de ossenstaarten uit de schappen gehaald. Op die lijst prijkt de naam van Dekamarkt.  Volgens de NVWA is het onderzoek nog niet afgerond. Als daaruit blijkt dat nog meer bedrijven vlees hebben geleverd dat niet veilig is voor consumenten, moeten ook zij veiligheidswaarschuwingen publiceren. De NVWA ziet hier op toe en zal die waarschuwingen dan ook op zijn website plaatsen.

Lees ook: Delhaize en Colruyt halen verdacht vlees uit schappen

Reageer op dit artikel