nieuws

Albert Heijn bovenaan in mozzarellatest

Vers 5165

Albert Heijn bovenaan in mozzarellatest
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – Albert Heijn krijgt met zijn biologische mozzarella de hoogste rapportcijfers van de Consumentenbond. Dat geldt voor zowel de mozzarella die gemaakt is van buffelmelk als de variant met koemelk.

Het onderzoek is terug te lezen in het aprilnummer van de Consumentengids. De biologische buffelmozzarella van Albert Heijn krijgt een 6,4 en blijft daarmee de varianten van Galbani (6,3), Ponte Reale (Marqt, 6,2) en Fattorie Garofalo (Marqt, 6,1) voor. De variant van Ponte Reale werd door de bond als ‘beste koop’ aangeduid, omdat het met een verkoopprijs van €1,80 een stuk goedkoper is dan de biologische buffelmozzarella van Albert Heijn (€2,40). Onderaan de lijst zijn de mozzarella’s met buffelmelk van Don Gennaro (Dekamarkt en Dirk, 5,7) en Zanetti (ook Albert Heijn, 5,7) te vinden.

Mozzarella van koemelk

Apart werden ook mozzarella’s van koemelk getest. Ook hier komt de biologische mozzarella van Albert Heijn als beste uit de bus met het rapportcijfer 7. Galbani, met de biologische variant, is hier met een 6,8 de nummer 2, gevolgd door de mozzarella’s van Aldi en Jumbo (allebei 6,6). De gewone koemelkmozzarella van Albert Heijn eindigt voorlaatste met een 6,3, gevolgd door Fresca d’oro van onder meer Coop en Dirk met een 6,2. De bond hekelt overigens het gehalte aan vooral zout in de buffelmozzarella’s in de test, wat de veel lagere scores van deze varianten ten opzichte van de koemelkmozzarella’s voor een deel verklaart.

Reageer op dit artikel