nieuws

AH haalt suiker uit saladedressings

Vers 3816

AH haalt suiker uit saladedressings
Foto: Koninklijke Vezet

WARMENHUIZEN – Albert Heijn heeft een nieuwe generatie kant-en-klare salades in het schap gelegd. Belangrijkste vernieuwing is dat de dressings zijn gemaakt op basis van groenten en geen toegevoegde suikers meer bevatten.

Dat meldt toeleverancier Koninklijke Vezet van Albert Heijn in een persbericht. Het bedrijf omschrijft de nieuwe maaltijdsalades als een ‘nieuwe generatie salade’. Aan de lancering is grootschalig consumentenonderzoek vooraf gegaan. De dressings zijn ontwikkeld in samenwerking met culinair ontwikkelaars Lars Hamer en Anouk Aarts. In de maaltijdsalades zijn ook de traditionele koolhydraten, als pasta, aardappel en couscous, vervangen door zoete aardappel, peulvruchten en quinoa. Daarnaast bevat de salade extra veel groente. Vooralsnog zijn er drie varianten, een met kip, een met tonijn en een met geitenkaas.

Verse salade zonder suiker kan niet

‘Hoewel de consument het graag zou willen: een verse salade zonder suiker kan niet. Van nature komt er suiker voor in groenten en fruit. Door deze dressings op basis van groente te ontwikkelen, zijn de AH Saladbowls vrij van toegevoegde suikers’, zegt ontwikkelaar Lars Hamer in een toelichting.

AH lanceert Saladbowl team

Het nieuwe assortiment wordt gepromoot met het nieuwe AH Saladbowl-team, dat op de maandagen van 22 januari tot en met 17 februari onder het motto Motivation Monday mensen aanspoort filmpjes en foto’s van hun sport in te zenden. Ze kunnen dan bezoek krijgen van het team dat op hun sportlocatie de nieuwe salades komt langsbrengen.

Zie ook: AH richt etnisch schap opnieuw in

Reageer op dit artikel