nieuws

Lidl stelt intro haanburger uit

Vers 4435

Lidl stelt intro haanburger uit

HUIZEN – Lidl moet afzien van de voor vandaag, woensdag 28 december, aangekondigde introductie van de zogenaamde haanburgers, een ‘bijproduct’ van het diervriendelijke Kipsterei.

Dat laat de discounter in een mail aan Distrifood weten. ‘Wegens problemen op de verpakkingslijn bij de leverancier kan de burger niet tijdig verpakt en geleverd worden. We verwachten de burger over enkele weken alsnog in het schap, houdt hiervoor de folder en onze website in de gaten’, aldus Lidl in de mail. ‘We zullen zodra het bekend wordt wanneer deze burgers in de schappen liggen jullie en onze klanten hiervan op de hoogte brengen op onze verschillende mediakanalen.’

Excuses

De introductie is vorige week prominent aangekondigd in een huis-aan-huis bezorgde folder van Lidl (zie foto). Klanten worden middels flyers en kaarten in het winkelschap op het uitstel geattendeerd. Lidl maakt excuses en meldt daarop dat het uitstel is te wijten aan verpakkingsproblemen.

Kipsterei

De haanburgers worden gemaakt van het vlees van haantjes die anders niet zouden opgroeien. De haantjes zijn een ‘bijproduct van het diervriendelijke drie-sterren Beter leven Kipsterei. Waar leghennen uit het ei komen, worden immers ook haantjes uitgebroed. Jonge eendagshaantjes worden doorgaans vergast omdat ze niet geschikt zijn voor eier- en vleesproductie.

 

Aanbod hanenvlees vooralsnog beperkt

In de folder staat dat de haanburgers zijn verpakt per twee stuks van ieder 100 gram en dat ze €2,49 gaan kosten. De introductie zou min of meer gelijk vallen met de introductie van de eieren maar werd toen ook al uitgesteld.  Dat het aanbod ook nu beperkt is blijkt: op=op schrijft Lidl over de burgers die zijn gemaakt ‘van haantjes, de broertjes van het Kipsterei’. Er zijn twee variëteiten; een pittig en een mild  gekruide burger.

‘Diervriendelijkste ei ter wereld’

Lidl startte medio oktober met de verkoop van het in april aangekondigde Kipsterei. Volgens de keten het meest diervriendelijk ei ter wereld. Voor actiegroep Wakker Dier was de introductie van het ei en de haanburger, aanleiding de discounter in radiospotjes te prijzen voor het product.

Kipsterei exclusief bij Lidl

De eieren van het Kipsterconcept zijn de komende vijf jaar alleen bij Lidl verkrijgbaar. De keten biedt de eieren op dit moment per vijf verpakt aan voor €1,19. Op lidl.nl/kipster geeft de keten meer informatie over het duurzame ei.

Duurzaam ei

Vanwege die duurzaamheid is voor het concept Kipster gekozen voor een leghen met een lagere CO2-footprint. Bovendien gaat de kip efficiënt met voer om en leeft langer dan de gemiddelde leghen. Ook de stal is zodanig ingericht dat er minder uitstoot is van fijnstof en ammoniak. Bovendien wekken zonnepanelen meer energie op dan de stal gebruikt.

Reageer op dit artikel