nieuws

Boon’s Markt en MCD vervangen kooikonijn

Vers 2085

Boon’s Markt en MCD vervangen kooikonijn

AMSTERDAM – Boon’s Markt en MCD staken de verkoop van kooikonijn per direct. De ketens stappen over op diervriendelijker konijnenvlees.

Daarmee is er geen kooikonijn meer te koop in Nederlandse supermarkten, waar tot voor kort veel konijnenvlees uit kooien in Frankrijk, Hongarije en uit China te vinden was.

Laatste twee supermarkten

De laatste twee supermarkten die deze Kerst nog kooikonijn in hun winkels hadden liggen − Boon’s Markt en MCD − hebben Wakker Dier deze week laten weten daar een eind aan te maken. De meeste supermarkten waren eerder al gestopt met konijnenvlees of overgestapt op diervriendelijker konijnenvlees. Wakker Dier is verheugd dat alle supers het kooikonijn dit jaar in de ban doen: ‘We gaan voor het eerst een kooikonijn-vrije Kerst tegemoet in de supermarkt.’

Open dak

De supers die konijn verkopen, hebben ‘park-konijn’ in hun winkels liggen. Deze konijnen leven met 13 dieren per vierkante meter. Verder is er een open dak en zijn er plateaus. Daarnaast bestaat de vloer veelal uit kunststof matten in plaats van draadgaas. De moederkonijnen leven in het parksysteem nog wel individueel in kooien. Kooikonijnen leven met 14 tot 17 dieren per vierkante meter in kooien met draadgazen vloeren.

Eén Beter Leven ster

Albert Heijn introduceerde recent konijnenvlees met één ster van het Beter Leven keurmerk. Hierbij krijgen de konijnen meer ruimte.

Reageer op dit artikel