nieuws

Aldi zet in op verduurzaming zuivel

Vers 2456

Aldi zet in op verduurzaming zuivel

CULEMBORG – Aldi gaat de komende maanden met melkveehouders en leveranciers in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken voor het verder verduurzamen van zuivelproducten.

In die gesprekken over duurzamere zuivel worden thema’s meegenomen die benoemd zijn door Milieudefensie. Het zijn thema’s zoals weidegang, lokaal veevoer, grondgebonden melkveehouderij en weidevogelbeheer. Dit meldt Aldi in een persbericht.

Zuivel duurzamer maken

‘Aldi ziet dat melkveehouders via verschillende initiatieven al veel doen op het gebied van verduurzaming. Ook wij vinden het belangrijk dat er vervolgstappen worden gemaakt. Daarom willen we samen met hen bekijken welke opties er zijn om de productie van melk duurzamer te maken,’  Dit stelt Eline Poels, manager Corporate Responsibility bij Aldi in het persbericht.

Milieudefensie positief

Milieudefensie is blij met het initiatief van de supermarkt. Bart van Opzeeland, campagneleider voedsel van Milieudefensie: ‘We waarderen het dat Aldi in gesprek gaat met melkveehouders en leveranciers over duurzame melk. In april 2018 komt Aldi met een plan van aanpak voor verduurzaming van melk.’

Petitie duurzame mrlk

Op de site van de actiegroep staat een petitie waarin supermarkten worden opgeroepen om duurzamere melk in het schap te zetten. Volgens de actiegroep staan supermarkten tot nu toe duurzamere melk en een eerlijke prijs voor de boer in de weg terwijl de consument daar wel in voor is. Die zou bereid zijn €0,06 extra te betalen per liter, blijkt uit onderzoek in opdracht van de actiegroep.

Duurzamere producten

Aldi zette naar eigen zeggen in 2017 grote stappen in het verduurzamen van assortiment en bedrijfsvoering. Zo zette de retailer dit najaar in haar 500 winkels alle duurzamere producten in het zonnetje met de campagne ‘Verantwoord Boodschappen Doen’. Daarnaast heeft Aldi aangekondigd te stoppen met de verkoop van de eenmalige plastic tassen. Daarnaast werkt de supermarkt samen met haar telers aan het verduurzamen van aardappelen, groente en fruit.

Reageer op dit artikel