nieuws

Supers halen Marokkaanse maaltijden uit schap

Vers 3621

Supers halen Marokkaanse maaltijden uit schap

VOORBURG – Verschillende supermarktketens hebben een Marokkaans maaltijdpakket uit de schappen gehaald vanwege een niet correcte ingrediëntendeclaratie.

The Greenery waarschuwde donderdag via de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat Marokkaanse maaltijdpakketten die verkrijgbaar zijn bij Plus en Vomar tarwe bevatten terwijl dit niet in de ingrediëntendeclaratie is opgenomen. Bij mensen met een gluten-intolerantie kan de consumptie tot klachten leiden.

Jumbo roept ook terug

Ook Jumbo meldt via de NVWA per direct het huismerk maaltijdpakket Marokkaanse couscous uit de schappen te halen. Ook dat bevat tarwe (gluten) en dat is niet gemeld op het etiket. Bij Jumbo worden de pakketten onder eigen label verkocht maar zullen waarschijnlijk ook van The Greenery afkomstig zijn.

Niets mis met product

Zowel The Greenery als Jumbo stellen dat met het product zelf niets mis is. Enkel de ingrediëntendeclaratie is onvolledig. Mensen zonder gluten-intolerantie kunnen het product gewoon gebruiken.

Geld terug

Jumbo zegt dat klanten het product kunnen terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen dan, ook zonder bon, hun geld terug. Klanten van Plus en Vomar kunnen het etiket met hun gegevens opsturen naar The Greenery en krijgen dan het aankoopbedrag overgemaakt.

NVWA waarschuwde 53 keer

De NVWA heeft sinds het begin van dit jaar 53 veiligheidswaarschuwingen betreffende voedings/levensmiddelen uit laten gaan.

Reageer op dit artikel