nieuws

Jan Linders roept worstenbroodjes terug

Vers 1935

Jan Linders roept worstenbroodjes terug

NIEUW-BERGEN – Supermarktketen Jan Linders roept worstenbroodjes terug. De keten doet de recall omdat verpakkingen niet of van een verkeerde ingrediëntendeclaratie zijn voorzien.

Door deze foute etikettering zijn allergenen niet of mogelijk verkeerd gemeld. Dat meldt Jan Linders op zijn website.

Etiket aan onderzijde verpakking

Het betreft verpakkingen van Jan Linders worstenbroodjes (verpakking met 4 stuks) met THT datum 17-12-2017. Hiervan zijn verpakkingen met geen of verkeerde etiketten in omloop. Het gaat daarbij etiket aan de onderzijde van de verpakking met de ingrediëntendeclaratie, laat de keten uit het Zuiden met twee foto’s op zijn website zien.

Saucijzenbroodjes

Zo kunnen er verpakkingen in omloop zijn met een foutief etiket waarop ‘saucijzenbroodjes’ staat vermeld, aldus Jan Linders. ‘In dit geval meldt het etiket dat het product ‘sporen van melk’ kan bevatten. Melk maakt onderdeel uit van de receptuur van worstenbroodjes. Consumenten met een melkallergie dienen dit product dan ook niet te consumeren’, waarschuwt de keten. Producten uit verpakkingen met correcte etikettering kunnen gewoon geconsumeerd worden.

Teruggehaald uit winkels

Vanwege deze verpakkingsfout heeft Jan Linders alle verpakkingen zonder ingrediënten-etiket en die met een verkeerd etiket teruggehaald uit de winkels. Consumenten die een verpakking zonder of met een verkeerd etiket hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar of omruilen in een van de vestigingen.

59 recalls dit jaar

Op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is te zien dat er dit jaar tot nu toe 59 recalls waren in food. Daarbij betreft het meestal recalls om een ziekmakende bacterie of producten die allergenen bevatten zonder dat dit is gemeld. De huidige melding van jan Linders is hier (nog) niet terug te vinden.

Reageer op dit artikel