nieuws

Hoogvliet staakt pilot inspiratieschap zuivel

Vers 2772

Hoogvliet staakt pilot inspiratieschap zuivel
Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Fred Libochant

VOORSCHOTEN – Hoogvliet is gestopt met het inspiratieschap in zuivel. De pilot werd de afgelopen maanden
gehouden in vestigingen in Voorschoten en Alphen aan den Rijn.

Hoogvliet had in de twee winkels binnen het zuivelschap een inspiratiegedeelte geplaatst, met ook niet-zuivelproducten. De schappen bestonden uit stalen frames en een folie met houtlook. De keten wilde de zuivelomzet een impuls geven, door naast zuivel ook andere producten te plaatsen, zodat de klant zelf een ontbijt of toetje kon samenstellen.

Gehoopte verschuiving niet plaatsgevonden

Maar het plan om meer ‘stopping-power’ bij de zuivel te creëren is niet geslaagd. De gehoopte verschuiving in omzet van bijvoorbeeld standaardvla naar high-valueproducten en verkoop van extra ingrediënten heeft niet of nauwelijks plaatsgevonden. ‘De resultaten waren niet naar wens’, laat communicatiecoördinator Denise Smit namens Hoog-vliet aan Distrifood weten. Een verdere uitrol naar andere vestigingen, zal dus niet plaatsvinden.

Hoogvliet heeft hoge fair share in zuivel

De klant kon in het schap, dat samen met FrieslandCampina was ontwikkeld, ook appels, koekjes, ontbijtgranen, ontbijtkoek, honing en bosbessen aantreffen. FrieslandCampina had voor samenwerking met Hoogvliet gekozen, omdat deze keten al jaren een hoog fair share in zuivel heeft. FrieslandCampina kon niet tijdig reageren om uitleg te geven over het stopzetten van de pilot. Het is niet bekend of het schap nog bij een andere keten te zien zal zijn.

Reageer op dit artikel