nieuws

Hanenvlees pas eind december bij Lidl

Vers 2911

Hanenvlees pas eind december bij Lidl

VENRAY – Lidl verkoopt pas op zijn vroegst vanaf week 52 dit jaar hanenvlees. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het vlees in oktober in de schappen te hebben.

In april werd door Kipster en Lidl aangekondigd dat vanaf oktober dit jaar hanenvlees in de schappen ligt. Wakker Dier is er blij mee omdat jonge haantjes als eendagskuikens doorgaans worden vergast, omdat ze niet geschikt zijn voor eier- of vleesproductie.

Leghanen worden opgefokt

Er is echter vertraging ontstaan bij het Limburgse bedrijf Kipster, waar de leghanen worden opgefokt. ‘Het heeft te maken met zaken als tijdgebrek, ontwikkeling van het etiket en onduidelijkheid over hoeveel er nu precies in kilogram nodig is’, laat Ruud Zanders namens Kipster aan Distrifood weten. ‘Ook wordt nog gekeken welke producten we exact gaan maken.’

Eieren al wel in het schap

Eieren van de dieren die op boerderij Kipster leven, worden al wel verkocht bij Lidl. De eieren dragen drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming en Wakker Dier is er zo blij mee, dat ze de keten heeft beloond met een radiospot. Dat gaat ook gebeuren wanneer het hanenvlees in de schappen ligt.

Reageer op dit artikel